Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren
Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe en bak nog even mee. Giet het blik gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met 200 ml water (per 4 personen) en doe dit met het bouillonblokje en de suiker in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de room erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer.
Bak de figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Steek ondertussen met een uitsteekvormpje minstens 4 grote en kleine sterren (naar aantal per persoon) of andere kerstfiguurtjes uit het bladerdeeg. Rol de restjes bladerdeeg uit met een deegroller en steek ook hier sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.
Bestrooi met de salade-ui. Verdeel de bladerdeegsterren over de kommen en serveer direct. Snijd ondertussen de onderkant van de salade-ui en snijd de rest in dunne ringen. Schep de soep in de kommen. Roer de crème fraîche los met 1 el water (per 4 personen). Teken met behulp van een theelepel een kerstboom of mooie swirl in de soep.
Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren
Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren!
voorgerecht
null personen
340 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe en bak nog even mee. Giet het blik gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met 200 ml water (per 4 personen) en doe dit met het bouillonblokje en de suiker in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de room erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer.
Bak de figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Steek ondertussen met een uitsteekvormpje minstens 4 grote en kleine sterren (naar aantal per persoon) of andere kerstfiguurtjes uit het bladerdeeg. Rol de restjes bladerdeeg uit met een deegroller en steek ook hier sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.
Bestrooi met de salade-ui. Verdeel de bladerdeegsterren over de kommen en serveer direct. Snijd ondertussen de onderkant van de salade-ui en snijd de rest in dunne ringen. Schep de soep in de kommen. Roer de crème fraîche los met 1 el water (per 4 personen). Teken met behulp van een theelepel een kerstboom of mooie swirl in de soep.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
400 g gepelde tomaten
½ groentebouillontablet
1 tl suiker
215 ml water
3 el verse slagroom
1 middelgroot ei
5 g sesamzaad
1 salade-ui
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
Staafmixer
kerstuitsteekvormpje
deegroller
bakpapier