Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room
Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche.
Aan de slag
Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie.
Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.
Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room
Instructievideo - 00:28 min.
Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room
Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche.
voorgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie.
Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g rauwe rode bieten
1 teen knoflook
½ tl venkelzaad
1 middelgroot ei
3 el paneermeel
4 el milde olijfolie
4 el crème fraîche
75 g warmgerookte zalmflakes
2 takjes basilicum