Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche
bewaar
bewaar

Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche

Deze blini's zijn knappe hapjes waar je menig eter gelukkig mee maakt. Ook als amuse te serveren.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe de bloem en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde de karnemelk en vervolgens het ei, peper en zout toe. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en meng door het beslag, houd een paar ringetjes apart.

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak van de helft van het beslag 6 blini's (kleine pannenkoekjes van Ø 3 cm) in 4 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne schuine plakken en dan in reepjes.

Leg de blini’s op een grote serveerschaal en besmeer met de crème fraîche. Verdeel er de zalmflakes en komkommer over. Garneer met de rest van de salade-ui en breng op smaak met versgemalen peper.

variatietipJe kunt ook kant-en-klare blini’s gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche

Deze blini's zijn knappe hapjes waar je menig eter gelukkig mee maakt. Ook als amuse te serveren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig