Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
Als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Kijk maar bij de tips onder het recept!
Aan de slag
Verhit de boter en het bietensap in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot lauwwarm.
Meng in een kom de bloem, het boekweitmeel, zout en de gist. Voeg al kloppend met een garde het lauwwarme bietenmengsel toe. Klop het ei erdoor en meng tot een glanzend beslag. Schenk in een schone kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur op een warme plek rijzen.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van een ½ cm. Doe in een kom en voeg de azijn toe. Laat 20 min. staan en schep af en toe om.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep steeds een ½ el beslag in de pan en bak per keer 5 blini’s (kleine pannenkoekjes van Ø 4-5 cm) in 2-3 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Herhaal dit met de rest van het beslag. Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de blini’s op een grote serveerschaal en besmeer met de dilleroom. Beleg met de komkommerpickle (zonder de azijn) en een paar rivierkreeftjes. Breng op smaak met peper en bestrooi met de tuinkers.
Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
Instructievideo - 01:09 min.
Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
Als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Kijk maar bij de tips onder het recept!
voorgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter en het bietensap in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot lauwwarm.
Meng in een kom de bloem, het boekweitmeel, zout en de gist. Voeg al kloppend met een garde het lauwwarme bietenmengsel toe. Klop het ei erdoor en meng tot een glanzend beslag. Schenk in een schone kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur op een warme plek rijzen.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van een ½ cm. Doe in een kom en voeg de azijn toe. Laat 20 min. staan en schep af en toe om.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep steeds een ½ el beslag in de pan en bak per keer 5 blini’s (kleine pannenkoekjes van Ø 4-5 cm) in 2-3 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Herhaal dit met de rest van het beslag. Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de blini’s op een grote serveerschaal en besmeer met de dilleroom. Beleg met de komkommerpickle (zonder de azijn) en een paar rivierkreeftjes. Breng op smaak met peper en bestrooi met de tuinkers.
bereidingstip:
variatietip:
vegantip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g ongezouten roomboter
60 ml bietensap
40 g tarwebloem
20 g boekweitmeel
¼ tl zout
1 tl gedroogde gist
1 middelgroot ei
¼ komkommer
50 ml appelciderazijn
2 el zonnebloemolie
7½ g verse dille
60 g crème fraîche
100 g verse rivierkreeftjes
¼ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
vershoudfolie