Paprika-tomatensoep
Deze tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 C. Snijd de uien in kwarten. Snijd de paprika’s grof. Halveer de tomaten. Plet de knoflooktenen. Pluk de blaadjes van de basilicum. Doe de ui met de paprika, tomaat, knoflook en basilicumsteeltjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster 25-30 min. in de oven. De groenten moeten goed gaar zijn met enkele donkere plekken.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Verkruimel er het bouillonblokje boven en schenk het water erbij. Pureer glad met de staafmixer en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een lepel crème fraîche, besprenkel met de rest van de olie en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Paprika-tomatensoep
Deze tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.
voorgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 C. Snijd de uien in kwarten. Snijd de paprika’s grof. Halveer de tomaten. Plet de knoflooktenen. Pluk de blaadjes van de basilicum. Doe de ui met de paprika, tomaat, knoflook en basilicumsteeltjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster 25-30 min. in de oven. De groenten moeten goed gaar zijn met enkele donkere plekken.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Verkruimel er het bouillonblokje boven en schenk het water erbij. Pureer glad met de staafmixer en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een lepel crème fraîche, besprenkel met de rest van de olie en verdeel de basilicumblaadjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 rode paprika's
500 g tomaten
4 tenen knoflook
15 g verse basilicum
6 el extra vierge olijfolie
1 groentebouillontablet
600 ml water
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
staafmixer