Quiche met gorgonzola en vijg
Pittige gorgonzola, zoete vijg, fris basilicum en lichtzure crème fraîche: deze quiche heeft zo veel smaak, daar heb je vlees noch vis bij nodig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien en dek af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Smelt de boter in een steelpan.
Vet de quichevorm in. Verdeel 2 vellen filodeeg over de bodem van de vorm en bestrijk met gesmolten boter. Leg hier 2 vellen filodeeg op en bestrijk met boter. Leg het laatste vel in het midden en bestrijk ook met boter. Vouw de overhangende randen losjes naar binnen. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak de kastanjechampignons schoon en halveer de kleine champignons. Snijd de grotere in drieën. Meng de crème fraîche met de gorgonzola en het ei tot een egaal mengsel. Verdeel het over de quichebodem. Leg de champignons hier op, naast elkaar en met de snijkant naar boven. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Snijd ondertussen de vijg in 8 parten. Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de vijg erover en schenk de cremaceto er in streepjes over. Garneer met het basilicum.
Quiche met gorgonzola en vijg
Instructievideo - 03:02 min.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Quiche met gorgonzola en vijg
Pittige gorgonzola, zoete vijg, fris basilicum en lichtzure crème fraîche: deze quiche heeft zo veel smaak, daar heb je vlees noch vis bij nodig.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien en dek af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Smelt de boter in een steelpan.
Vet de quichevorm in. Verdeel 2 vellen filodeeg over de bodem van de vorm en bestrijk met gesmolten boter. Leg hier 2 vellen filodeeg op en bestrijk met boter. Leg het laatste vel in het midden en bestrijk ook met boter. Vouw de overhangende randen losjes naar binnen. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak de kastanjechampignons schoon en halveer de kleine champignons. Snijd de grotere in drieën. Meng de crème fraîche met de gorgonzola en het ei tot een egaal mengsel. Verdeel het over de quichebodem. Leg de champignons hier op, naast elkaar en met de snijkant naar boven. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Snijd ondertussen de vijg in 8 parten. Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de vijg erover en schenk de cremaceto er in streepjes over. Garneer met het basilicum.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 vellen diepvries filodeeg
50 g ongezouten roomboter
250 g kastanjechampignons
200 g crème fraîche
100 g gorgonzola piccante 48+
1 middelgroot ei
1 verse vijg
2 el cremaceto classico, 55% balsam
8 blaadjes verse basilicum
Dit heb je nodig
langwerpige quichevorm met losse bodem (12 x 35 cm)