Italiaanse quiche met kip en salade caprese
Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.
Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven
Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.
Italiaanse quiche met kip en salade caprese
Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.
Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven
Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
4 middelgrote eieren
1 grote ui
250 g mozzarella
200 g gerookte kipreepjes
1 el Italiaanse kruiden
600 g tomaten
15 g verse basilicum
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)