Quiche met kip en champignons
Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.
Quiche met kip en champignons
Kies je voor deze quiche, dan kies je voor een goede maaltijd!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g champignons
1½ el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
1 el gedroogde tijm
250 g kipreepjes
4 witte scharreleieren
125 ml kookroom 20%
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
aluminiumfolie