Koolhydraatarme quiche
Deze koolhydraatbewuste quiche heeft een heerlijke bodem van amandelmeel en Parmezaanse kaas, gevuld met een vulling op basis van kwark met gekarameliseerde uien en tomaatjes. Lekker met een frisse salade.
Aan de slag
Haal de spinazie uit de vriezer en laat ontdooien in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan. Haal van het vuur.
Meng ondertussen het amandelmeel, ⅓ van het Parmigiano Reggiano-poeder, het zout en de uienpoeder in een mengkom. Voeg de gesmolten boter en ¼ van de eieren toe en meng tot een grof deeg. Kneed het deeg met de hand tot een bal.
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier en dan met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten in de breedte. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 15 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.
Doe de rest van de eieren, de kwark en de spinazie in een grote kom en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de rest van de kaaspoeder toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de quichebodem uit de oven. Verdeel de gekaramelliseerde ui over de bodem van de quiche. Schenk het ei-spinaziemengsel erover en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven, op.
Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog 10-15 min. Haal de quiche uit de oven en laat 5 min. rusten in de springvorm. Verwijder de springvorm, snijd de quiche in kwarten en serveer direct.
Koolhydraatarme quiche
Deze koolhydraatbewuste quiche heeft een heerlijke bodem van amandelmeel en Parmezaanse kaas, gevuld met een vulling op basis van kwark met gekarameliseerde uien en tomaatjes. Lekker met een frisse salade.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Haal de spinazie uit de vriezer en laat ontdooien in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan. Haal van het vuur.
Meng ondertussen het amandelmeel, ⅓ van het Parmigiano Reggiano-poeder, het zout en de uienpoeder in een mengkom. Voeg de gesmolten boter en ¼ van de eieren toe en meng tot een grof deeg. Kneed het deeg met de hand tot een bal.
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier en dan met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten in de breedte. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 15 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.
Doe de rest van de eieren, de kwark en de spinazie in een grote kom en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de rest van de kaaspoeder toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de quichebodem uit de oven. Verdeel de gekaramelliseerde ui over de bodem van de quiche. Schenk het ei-spinaziemengsel erover en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven, op.
Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog 10-15 min. Haal de quiche uit de oven en laat 5 min. rusten in de springvorm. Verwijder de springvorm, snijd de quiche in kwarten en serveer direct.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries spinazie
50 g ongezouten roomboter
250 g amandelmeel
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
¼ tl zout
1 tl uienpoeder
4 middelgrote eieren
2 middelgrote uien
250 g cherrytomaten
1 el milde olijfolie
250 g magere kwark
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
blindbakvulling
staafmixer