Wildwestrijst
Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de uien en snijd de bieslook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry's, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.
Wildwestrijst
Instructievideo - 02:16 min.
Wildwestrijst
Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de uien en snijd de bieslook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry's, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
25 g verse bieslook
1 verse pompoen
275 g meergranenrijst
4 el zonnebloemolie
400 g chilibonen in blik
3 el gedroogde cranberry's
1½ groentebouillonblokje
750 ml kraanwater
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)