Rainbow traybake van Estée Strooker
Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van 3/5 van de rozemarijn fijn, hak de walnoten en snijd de knoflook fijn. Mix de helft van de walnoten, de knoflook, kaneel, een snuf zout, het paneermeel en de rozemarijn. Giet de linzen af en doe ze in een kom. Meng de eieren en de walnotenmix erdoor en draai ca. 12 balletjes van het mengsel.
Snijd de rodekool in plakken van ca. 1 cm en laat de kern zitten. Zo krijg je mooie ronde schijven. Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Verdeel de plakken rodekool op de bodem en bestrooi ze met peper en zout.
Verdeel de ovengroente over de bakplaat samen met de balletjes. Verdeel daarna de cranberry’s en de rest van de walnoten erover. Verdeel de ansjovisfilets en 1½ el olie (bij 4 personen) uit het blikje over de bakplaat.
Snijd de boter in klontjes en verdeel gelijk over de tray. Bestrooi alles met de paprikapoeder en rest van de takjes rozemarijn. Bak de rainbow tray ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Rainbow traybake van Estée Strooker
Instructievideo - 02:00 min.
Rainbow traybake van Estée Strooker
Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed.
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van 3/5 van de rozemarijn fijn, hak de walnoten en snijd de knoflook fijn. Mix de helft van de walnoten, de knoflook, kaneel, een snuf zout, het paneermeel en de rozemarijn. Giet de linzen af en doe ze in een kom. Meng de eieren en de walnotenmix erdoor en draai ca. 12 balletjes van het mengsel.
Snijd de rodekool in plakken van ca. 1 cm en laat de kern zitten. Zo krijg je mooie ronde schijven. Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Verdeel de plakken rodekool op de bodem en bestrooi ze met peper en zout.
Verdeel de ovengroente over de bakplaat samen met de balletjes. Verdeel daarna de cranberry’s en de rest van de walnoten erover. Verdeel de ansjovisfilets en 1½ el olie (bij 4 personen) uit het blikje over de bakplaat.
Snijd de boter in klontjes en verdeel gelijk over de tray. Bestrooi alles met de paprikapoeder en rest van de takjes rozemarijn. Bak de rainbow tray ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
combinatietip:
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 takjes verse rozemarijn
110 g ongezouten walnoten
3 tenen knoflook
1 tl gemalen kaneel
75 g paneermeel
300 g linzen in blik
2 middelgrote eieren
½ rodekool
600 g ovengroente pompoen, spruit, rode ui
100 g gedroogde cranberry's
45 g ansjovisfilets in olie in blik
40 g ongezouten roomboter
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
bakpapier