Meergranenrijst met vegetarische chilisaus
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Roer de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.
Meergranenrijst met vegetarische chilisaus
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Roer de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
2 el traditionele olijfolie
375 g tofu naturel
1 ui
1 zak paprikamix
130 ml chilisaus
400 g kikkererwten in blik
2 el verse munt