Spicy sesamnoedels
Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte. Pers de limoen uit. Schil de gember. Maal de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee met de staafmixer of keukenmachine tot een saus.
Schil de peen en snijd in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af.
Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door.
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over de kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de saus.
Spicy sesamnoedels
Instructievideo - 03:00 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Spicy sesamnoedels
Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte. Pers de limoen uit. Schil de gember. Maal de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee met de staafmixer of keukenmachine tot een saus.
Schil de peen en snijd in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af.
Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door.
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over de kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de saus.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 limoen
2 cm verse gember
2 el pindakaas
1 teen knoflook
150 ml sterke zwarte thee
300 g winterpeen
300 g gerookte kipfilet
200 g verse sugarsnaps
300 g mienestjes
2 el sesamolie
3 bosuien
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine