Spicy volkorennoedels met broccoli en garnalen
Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.
Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.
Spicy volkorennoedels met broccoli en garnalen
Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.
Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
2 verse rode peper
2 tenen knoflook
3 el arachideolie
50 ml kraanwater
400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
200 g verse gekookte en gepelde garnalen
200 g volkorennoedels