Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt
Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, gember, de helft van de rode peper en ⅔ van het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 min.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.
Meng de noedels met de broccoli, het gehakt en de salade-ui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van het sesamzaad. Besprenkel met de rest van de sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt
Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, gember, de helft van de rode peper en ⅔ van het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 min.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.
Meng de noedels met de broccoli, het gehakt en de salade-ui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van het sesamzaad. Besprenkel met de rest van de sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
4 el sesamolie
1 teen knoflook
10 g verse gember
1 rode peper
300 g rundertartaar
3 el sesamzaad
400 g koelvers gesneden spitskool
200 g volkorennoedels
3 salade-ui
Dit heb je nodig
bakpapier