Lauwwarme volkorennoedels, paksoi en edamame
Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm!
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Verwijder 1 cm van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca. een ½ cm breed.
Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.
Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 min. Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 min. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 min.
Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over kommen. Bestrooi met koriander.
Lauwwarme volkorennoedels, paksoi en edamame
Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Verwijder 1 cm van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca. een ½ cm breed.
Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.
Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 min. Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 min. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 min.
Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over kommen. Bestrooi met koriander.
variatietip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g volkorennoedels
2 cm verse gember
15 g verse koriander
1 struik paksoi
1 komkommer
375 g tofu
2 el sojasaus less salt
½ el sesamolie
1 el arachideolie
300 g diepvries edamame bonen