Volkorennoedels met paksoi en knapperige tofu
Heerlijk op een warme zomerdag want deze volkorennoedels smaken ook heerlijk lauw of koud!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met een schone theedoek. Verkruimel de tofu fijn in een kom en meng met de knoflook- en uienpoeder, peper, eventueel zout en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. Voeg de helft van de sriracha toe en meng goed. Zet de oven uit en laat de tofu nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de paksoi in stukken van ca. 3 cm. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart. Meng de rest van de sriracha met het limoenrasp en -sap, de sojasaus en het water tot een dressing.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water om het garen te stoppen en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. al omscheppend. Bak de paksoi en de fijngehakte steeltjes van de koriander 4 min. mee.
Schep de noedels, ¾ van de bosui, ¾ van de koriander en de dressing erdoor en verdeel over de borden. Schep de tofu erop en bestrooi met de rest van de bosui en koriander.
Volkorennoedels met paksoi en knapperige tofu
Heerlijk op een warme zomerdag want deze volkorennoedels smaken ook heerlijk lauw of koud!
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met een schone theedoek. Verkruimel de tofu fijn in een kom en meng met de knoflook- en uienpoeder, peper, eventueel zout en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. Voeg de helft van de sriracha toe en meng goed. Zet de oven uit en laat de tofu nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de paksoi in stukken van ca. 3 cm. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart. Meng de rest van de sriracha met het limoenrasp en -sap, de sojasaus en het water tot een dressing.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water om het garen te stoppen en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. al omscheppend. Bak de paksoi en de fijngehakte steeltjes van de koriander 4 min. mee.
Schep de noedels, ¾ van de bosui, ¾ van de koriander en de dressing erdoor en verdeel over de borden. Schep de tofu erop en bestrooi met de rest van de bosui en koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
4 el milde olijfolie
2 el sriracha
25 g verse gemberwortel
1 paksoi
3 bosuitjes
1 limoen
15 g verse koriander
3 el sojasaus
1 el water
200 g volkorennoedels
Dit heb je nodig
bakpapier