Salade met quinoa, edamame en rosbief
Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken.
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bonen in een kom en giet er kokend water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
Pers de limoen uit. Meng de quinoa, sojabonen, sojasaus en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen). Verdeel de quinoa over kommetjes en verdeel daar de groente en rosbief over. Besprenkel met de sriracha.
Salade met quinoa, edamame en rosbief
Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bonen in een kom en giet er kokend water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
Pers de limoen uit. Meng de quinoa, sojabonen, sojasaus en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen). Verdeel de quinoa over kommetjes en verdeel daar de groente en rosbief over. Besprenkel met de sriracha.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte quinoa
250 g diepvries edamame bonen
1 komkommer
200 g radijsjes
125 g taugé
1 eetrijpe avocado
1 limoen
3 el sojasaus
1 el sesamolie
120 g gesneden rosbief
1 el sriracha chili sauce