Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei
De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje.
Aan de slag
Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.
Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei
De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
4 cm AH Biologisch verse gember
1 broccoli
2 el arachideolie
5 g gemalen komijn
400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
4 middelgrote eieren
30 ml sesamolie
60 g stukjes cashewnoot
Dit heb je nodig
rasp
hapjespan of wok
koekenpan