Rodekoolroerbak met volkorennoedels
Lekker veel groenten en volkorennoedels: hartstikke gezond dus deze rodekoolroerbak. Je kan ook variëren met witte kool, Chinese kool of spitskool - net wat je in huis hebt!
Aan de slag
Snijd de rodekool in repen van 2 cm, snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de sugarsnaps in de lengte diagonaal door. Boen de limoen,rasp de groene schil van de vrucht, en pers uit.
Doe de noedels in een kom en voeg zoveel warm water toe dat ze onderstaan. Laat 5 min. staan. Meng de pindakaas met 2 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp, ⅓ olie en warm water. Breng op smaak met peper.
Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Roerbak de rodekoolreepjes 5 min. Voeg de sugarsnaps, ui, knoflook, gember en rode peper toe. Roerbak nog 5-8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de noedels af in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met de sesamolie.
Verdeel de noedels over de borden en verdeel de gewokte groenten erover. Schep de pindakaasdressing erover. Bestrooi met de bosui en besprenkel met de rest van het limoensap
Rodekoolroerbak met volkorennoedels
Lekker veel groenten en volkorennoedels: hartstikke gezond dus deze rodekoolroerbak. Je kan ook variëren met witte kool, Chinese kool of spitskool - net wat je in huis hebt!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool in repen van 2 cm, snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de sugarsnaps in de lengte diagonaal door. Boen de limoen,rasp de groene schil van de vrucht, en pers uit.
Doe de noedels in een kom en voeg zoveel warm water toe dat ze onderstaan. Laat 5 min. staan. Meng de pindakaas met 2 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp, ⅓ olie en warm water. Breng op smaak met peper.
Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Roerbak de rodekoolreepjes 5 min. Voeg de sugarsnaps, ui, knoflook, gember en rode peper toe. Roerbak nog 5-8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de noedels af in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met de sesamolie.
Verdeel de noedels over de borden en verdeel de gewokte groenten erover. Schep de pindakaasdressing erover. Bestrooi met de bosui en besprenkel met de rest van het limoensap
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g biologische rodekool
3 middelgrote uien
15 g verse gember
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
250 g sugarsnaps
1 limoen
250 g volkoren woknoedels
4 el 100% pindakaas
3 el milde olijfolie
6 el warm water
1 el sesamolie
Dit heb je nodig
wok