Rodekoolroerbak met volkorennoedels
bewaar
bewaar

Rodekoolroerbak met volkorennoedels

Lekker veel groenten en volkorennoedels: hartstikke gezond dus deze rodekoolroerbak. Je kan ook variëren met witte kool, Chinese kool of spitskool - net wat je in huis hebt!

30 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de rodekool in repen van 2 cm, snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de sugarsnaps in de lengte diagonaal door. Boen de limoen,rasp de groene schil van de vrucht, en pers uit.

Doe de noedels in een kom en voeg zoveel warm water toe dat ze onderstaan. Laat 5 min. staan. Meng de pindakaas met 2 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp, ⅓ olie en warm water. Breng op smaak met peper.

Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Roerbak de rodekoolreepjes 5 min. Voeg de sugarsnaps, ui, knoflook, gember en rode peper toe. Roerbak nog 5-8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de noedels af in een vergiet en laat uitlekken. Schep om met de sesamolie.

Verdeel de noedels over de borden en verdeel de gewokte groenten erover. Schep de pindakaasdressing erover. Bestrooi met de bosui en besprenkel met de rest van het limoensap

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolroerbak met volkorennoedels

Lekker veel groenten en volkorennoedels: hartstikke gezond dus deze rodekoolroerbak. Je kan ook variëren met witte kool, Chinese kool of spitskool - net wat je in huis hebt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig