Italiaanse gorgonzolataart
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Boter smelten. In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter. Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen. Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen. Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen. Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken. Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen. Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met groene salade.
Italiaanse gorgonzolataart
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Boter smelten. In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter. Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen. Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen. Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen. Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken. Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen. Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter of margarine
12 zongedroogde tomaten in olie
50 g zwarte olijven zonder pit
3 bosuitjes
200 g gorgonzola
4 eieren (M)
200 g zelfrijzend bakmeel
1 duopakje hamreepjes
Dit heb je nodig
lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm