Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
Aan de slag
Brooddeeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Olijven in vieren snijden. Na eerste keer rusten olijven erdoor kneden. Olijven die aan buitenkant uitsteken goed in brood drukken. Oven voorverwarmen op 225 °C. Brood in midden van oven in 30 min. bruinbakken. Tomaten schoonmaken en halveren. Sla in reepjes snijden en wassen. Tonijn laten uitlekken. Dressing voorzichtig door sla, tomaat en helft van tonijn scheppen. Garneren met rest van tonijn. Salade serveren met 3/4 van brood en boter. Rest van brood is verpakt 1-2 dagen houdbaar.
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Brooddeeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Olijven in vieren snijden. Na eerste keer rusten olijven erdoor kneden. Olijven die aan buitenkant uitsteken goed in brood drukken. Oven voorverwarmen op 225 °C. Brood in midden van oven in 30 min. bruinbakken. Tomaten schoonmaken en halveren. Sla in reepjes snijden en wassen. Tonijn laten uitlekken. Dressing voorzichtig door sla, tomaat en helft van tonijn scheppen. Garneren met rest van tonijn. Salade serveren met 3/4 van brood en boter. Rest van brood is verpakt 1-2 dagen houdbaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak broodmix parmezaan en zongedroogde tomaten
1 pot zwarte olijven zonder pit
1 krop ijsbergsla
1 bakje cherrytomaten
8 eetlepels balsamicodressing
2 blikjes tonijn in olie
50 g boter