Mediterrane broodrol
bewaar
bewaar

Mediterrane broodrol

45 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot een dikte van 3-4 mm. Druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met 3 el kruidenboter of knoflookolie.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Hak de olijven grof en snijd de tomaten in reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de olijven en tomaat over het deeg en bestrooi met de pijnboompitten en rozemarijn. Rol het deeg in de breedte op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Besmeer de broodrol met 1 el kruidenboter of knoflookolie en strooi het zeezout erover.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipLaat het brood 10 minuten afkoelen, daarna is het beter in brede repen te snijden. Een dag later is het afgekoelde brood extra lekker doordat alle smaken goed zijn ingetrokken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mediterrane broodrol

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig