Mediterrane broodrol
Aan de slag
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot een dikte van 3-4 mm. Druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met 3 el kruidenboter of knoflookolie.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Hak de olijven grof en snijd de tomaten in reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de olijven en tomaat over het deeg en bestrooi met de pijnboompitten en rozemarijn. Rol het deeg in de breedte op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Besmeer de broodrol met 1 el kruidenboter of knoflookolie en strooi het zeezout erover.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Mediterrane broodrol
bijgerecht
null personen
340 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot een dikte van 3-4 mm. Druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met 3 el kruidenboter of knoflookolie.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Hak de olijven grof en snijd de tomaten in reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de olijven en tomaat over het deeg en bestrooi met de pijnboompitten en rozemarijn. Rol het deeg in de breedte op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Besmeer de broodrol met 1 el kruidenboter of knoflookolie en strooi het zeezout erover.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g broodmix wit
4 el kruidenboter
2 el pijnboompitten
10 zwarte olijven zonder pit
6 zongedroogde tomaten in olie
1 el takje rozemarijn
½ el grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier