Focaccia met zongedroogde tomaten, rozemarijn en geitenkaas
Aan de slag
Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg ⅔ van de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe. Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 el olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood ca. 20 min.
Laat het iets afkoelen en snijd het horizontaal door. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de geitenkaas in stukjes. Beleg de focaccia met de geitenkaas en paprika. Snijd de focaccia in stukken.
Brooddeeg maken
Instructievideo - 04:10 min.
Focaccia met zongedroogde tomaten, rozemarijn en geitenkaas
null personen
825 kcal
20 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg ⅔ van de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe. Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 el olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood ca. 20 min.
Laat het iets afkoelen en snijd het horizontaal door. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de geitenkaas in stukjes. Beleg de focaccia met de geitenkaas en paprika. Snijd de focaccia in stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
7 g gedroogde gist
75 ml traditionele olijfolie
250 ml water
2 tl zout
100 g semi-zongedroogde tomaten
100 g zwarte olijven zonder pit
1 el traditionele olijfolie
1 el takje rozemarijn
1 tl grof zeezout
2 plakken Bettine Blanc geitenkaas 45+
295 g gegrilde paprika's in pot
Dit heb je nodig
deegroller