Chocolade-kardemomcake
bewaar
bewaar

Chocolade-kardemomcake

Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten.

1 uur 10 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.

Mix de boter (225 g per cake voor 8 personen) met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes. Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.

Laat de chocolade met de rest van de boter (50 g) smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water voor de saus. Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.

bewaartipJe kunt de cake een paar dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in een afgesloten trommel en maak vlak voor serveren de chocoladesaus klaar.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade-kardemomcake

Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig