Chocolade-kardemomcake
Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.
Mix de boter (225 g per cake voor 8 personen) met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes. Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.
Laat de chocolade met de rest van de boter (50 g) smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water voor de saus. Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Chocolade-kardemomcake
Dit wordt ieders favoriet: taart met stukjes chocolade, hazelnoten en bestrooid met pistachenoten.
nagerecht
null personen
835 kcal
70 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.
Mix de boter (225 g per cake voor 8 personen) met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes. Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.
Laat de chocolade met de rest van de boter (50 g) smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water voor de saus. Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 kardemompeulen
275 g ongezouten roomboter
225 g lichtbruine basterdsuiker
3 middelgrote eieren
125 g ongebrande hazelnoten
300 g zelfrijzend bakmeel
4 el cacaopoeder
150 ml halfvolle melk
250 g pure chocolade 70%
25 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 20 cm)