Arretjescake zonder ei
Team Arretjescake, maar liever geen eieren? No worries, je maakt je favo cake ook heel makkelijk zonder!
Aan de slag
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat de uiteinden over de rand van de vorm hangen. Breek de biscuits met de hand in stukken van 1 cm en doe in een kom.
Breek de chocolade in stukjes en doe samen met de boter in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten (au bain-marie).
Haal de pan van het vuur en roer de suiker door de chocolade. Zeef het cacaopoeder boven de kom en roer met een garde erdoor. Schep voorzichtig de koekjes door het mengsel.
Schep alles in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad en vouw het overhangende vershoudfolie erover. Laat de arretjescake minimaal 2½ uur in de koelkast opstijven.
Haal de arretjescake uit de koelkast, verwijder het vershoudfolie en snijd met een scherp kartelmes in plakken. Doe dit voorzichtig, de arretjescake is vrij bros. Haal de arretjescake een uur van te voren uit de koelkast dat maakt het snijden in plakjes iets makkelijker.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Arretjescake zonder ei
Team Arretjescake, maar liever geen eieren? No worries, je maakt je favo cake ook heel makkelijk zonder!
nagerecht
null porties
295 kcal
15 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat de uiteinden over de rand van de vorm hangen. Breek de biscuits met de hand in stukken van 1 cm en doe in een kom.
Breek de chocolade in stukjes en doe samen met de boter in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten (au bain-marie).
Haal de pan van het vuur en roer de suiker door de chocolade. Zeef het cacaopoeder boven de kom en roer met een garde erdoor. Schep voorzichtig de koekjes door het mengsel.
Schep alles in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad en vouw het overhangende vershoudfolie erover. Laat de arretjescake minimaal 2½ uur in de koelkast opstijven.
Haal de arretjescake uit de koelkast, verwijder het vershoudfolie en snijd met een scherp kartelmes in plakken. Doe dit voorzichtig, de arretjescake is vrij bros. Haal de arretjescake een uur van te voren uit de koelkast dat maakt het snijden in plakjes iets makkelijker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g mariabiscuits
200 g pure chocolade 70%
200 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
50 g cacaopoeder
Dit heb je nodig
vershoudfolie
langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)