Arretjescake
Een echt Nederlandse klassieker: arretjescake! Gemaakt van boter, cacao, koekjes en ei. Het fijne van arretjescake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Arretjescake
Een echt Nederlandse klassieker: arretjescake! Gemaakt van boter, cacao, koekjes en ei. Het fijne van arretjescake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!
nagerecht
null porties
260 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
bewaartip:
algemeen:
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
200 g witte basterdsuiker
50 g cacaopoeder
200 g ongezouten roomboter
300 g mariabiscuits
50 g pure hagelslag
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
cakeblik
bakpapier