Koekdrollen
bewaar
bewaar

Koekdrollen

Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!

10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe. Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee. Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt. Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.

Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koekdrollen

Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig