Koekdrollen
Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!
Aan de slag
Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe. Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee. Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt. Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.
Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.
Koekdrollen
Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!
nagerecht
null porties
245 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe. Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee. Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt. Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.
Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
90 g bruine basterdsuiker
2 eierdooier
175 g tarwebloem
20 g cacaopoeder
1 decoratiestift witte chocola
1 decoratiestift pure chocola
Dit heb je nodig
bakpapier