Warme chocoladecakejes
En als je ze dan opensnijdt…
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg boter toe. Hand de steelpan in een pan met water (au bain-marie) en hou het water tegen de kook aan. Laat de chocolade in ca. 5 min. smelten, roer af en toe. Vet intussen de vormpjes in met boter en bestuif met 2/3 van de bloem. Schud het overtollig bloem eruit. Mix met de mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 min. tot een romige lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met de rest van de bloem. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 10-12 min (binnenkant blijft zacht). Leg op elk vormpje een bord, keer om en laat ca. 30 sec. rusten. Til de vormpjes voorzichtig van de cakejes af. Strooi cacaopoeder rond de cakejes. Dien direct op, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Warme chocoladecakejes
En als je ze dan opensnijdt…
nagerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg boter toe. Hand de steelpan in een pan met water (au bain-marie) en hou het water tegen de kook aan. Laat de chocolade in ca. 5 min. smelten, roer af en toe. Vet intussen de vormpjes in met boter en bestuif met 2/3 van de bloem. Schud het overtollig bloem eruit. Mix met de mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 min. tot een romige lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met de rest van de bloem. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 10-12 min (binnenkant blijft zacht). Leg op elk vormpje een bord, keer om en laat ca. 30 sec. rusten. Til de vormpjes voorzichtig van de cakejes af. Strooi cacaopoeder rond de cakejes. Dien direct op, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g extra bittere chocolade
200 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
3 middelgrote eieren
3 eierdooier
100 g kristalsuiker
2 tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl