Chocoladecake met kersenjam
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Chocoladecake met kersenjam
null porties
625 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
100 g kristalsuiker
340 g zwarte-kersenjam
5 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacaopoeder
1 mespunt zout
200 g extra bittere chocolade
50 g hagelslag puur
Dit heb je nodig
cakevorm (26 cm)
sateprikker