Warme chocoladesoufflés
bewaar
bewaar

Warme chocoladesoufflés

Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.

25 min. bereiden / 8 min. oventijd / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Warme chocoladesoufflés

Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig