Warme chocoladesoufflés
Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.
Aan de slag
Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.
Warme chocoladesoufflés
Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.
nagerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g extra bittere chocolade
200 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
4 eidooiers
4 el fijne kristalsuiker
60 g tarwebloem
1 l slagroomijs
Dit heb je nodig
puddingvormpjes (100 ml)