Chocolade-serehtruffels
Maak eens iets feestelijks van een simpele kop koffie of thee met deze makkelijk zelf te maken truffels.
Aan de slag
Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken. Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.
Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor. Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.
Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van. Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.
Serveer de truffels op kamertemperatuur.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Chocolade-serehtruffels
Instructievideo - 01:44 min.
Chocolade-serehtruffels
Maak eens iets feestelijks van een simpele kop koffie of thee met deze makkelijk zelf te maken truffels.
nagerecht
null porties
145 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken. Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.
Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor. Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.
Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van. Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.
Serveer de truffels op kamertemperatuur.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 stengels koelverse sereh citroengras
125 ml verse slagroom
200 g extra bittere chocolade
75 g ongezouten roomboter
50 g cacaopoeder