Varkenshaas en croûte
bewaar
bewaar

Varkenshaas en croûte

Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje.

30 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.

Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.

Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.

algemeenOntdooi 2 extra plakjes bladerdeeg en steek er met een steekvorm sterren uit. Bestrijk de sterren met water en plak ze voor het bakken op het bladerdeeg.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaas en croûte

Varkenshaas in een knapperige bladerdeegkorst. Mooi genoeg voor een etentje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig