Minirollade met truffelham, sperziebonen en pommes duchesse
Voor deze minirollade met truffelham en sperziebonen sta je maar 20 minuten in de keuken. Combineer met pommes duchesse en maak het geheel op in kransvorm. Zo zet je in in een handomdraai een feestelijk hoofdgerecht op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het harde stukje van de sperziebonen maar laat het sierlijke puntje zitten, schep om met de olie, peper en eventueel zout. Leg de sperziebonen op een kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de sperziebonen elkaar niet te veel overlappen. Verdeel de pommes duchesse over het andere deel van de bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven.
Leg ondertussen een schnitzel op een snijplank en leg er een stukje vershoudfolie op. Sla met een zwaar voorwerp (zoals een koekenpan) op het vlees, totdat het een dikte heeft van ca. een ½ cm. Herhaal met de rest van de schnitzels.
Leg een plakje ham in de lengte neer, leg een platgeslagen schnitzel op de ham en bestrooi met peper en eventueel zout. Rol zo strak mogelijk op en prik vast met een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de rolletjes.
Smelt de geklaarde boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rolletjes 4 min. op hoog vuur rondom. En vervolgens 4 min. op middelhoog vuur tot gaar. Keer regelmatig om.
Verwijder de prikkers van de minirollades. Verdeel de sperziebonen en pommes duchesse in 4 porties om en om in een kransvorm op een grote serveerschaal. Leg de rollades op de sperziebonen. Schep de gesmolten boter uit de pan over het vlees. Serveer direct.
Minirollade met truffelham, sperziebonen en pommes duchesse
Voor deze minirollade met truffelham en sperziebonen sta je maar 20 minuten in de keuken. Combineer met pommes duchesse en maak het geheel op in kransvorm. Zo zet je in in een handomdraai een feestelijk hoofdgerecht op tafel.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het harde stukje van de sperziebonen maar laat het sierlijke puntje zitten, schep om met de olie, peper en eventueel zout. Leg de sperziebonen op een kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de sperziebonen elkaar niet te veel overlappen. Verdeel de pommes duchesse over het andere deel van de bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven.
Leg ondertussen een schnitzel op een snijplank en leg er een stukje vershoudfolie op. Sla met een zwaar voorwerp (zoals een koekenpan) op het vlees, totdat het een dikte heeft van ca. een ½ cm. Herhaal met de rest van de schnitzels.
Leg een plakje ham in de lengte neer, leg een platgeslagen schnitzel op de ham en bestrooi met peper en eventueel zout. Rol zo strak mogelijk op en prik vast met een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de rolletjes.
Smelt de geklaarde boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rolletjes 4 min. op hoog vuur rondom. En vervolgens 4 min. op middelhoog vuur tot gaar. Keer regelmatig om.
Verwijder de prikkers van de minirollades. Verdeel de sperziebonen en pommes duchesse in 4 porties om en om in een kransvorm op een grote serveerschaal. Leg de rollades op de sperziebonen. Schep de gesmolten boter uit de pan over het vlees. Serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 el milde olijfolie
300 g diepvries pommes duchesse
4 varkensschnitzels
4 plakjes prosciutto crudo truffel
50 g geklaarde boter
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
tapasprikkers