Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta
bewaar
bewaar

Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta

Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd met een mesje 16 sterren (per 16 stuks) uit het bladerdeeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit. Leg de bladerdeeg-sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. Meng de ricotta met de honing, tijm, het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom.

Bestrijk elke ster met 1 el ricottamengsel. Bak de hapjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal de hapjes uit de oven. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes erover. Besprenkel met de olie en garneer met een blaadje basilicum. Breng op smaak met versgemalen peper.

bereidingstipJe kunt ook een ster-uitsteekvormpje gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta

Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig