Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta
Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd met een mesje 16 sterren (per 16 stuks) uit het bladerdeeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit. Leg de bladerdeeg-sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. Meng de ricotta met de honing, tijm, het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom.
Bestrijk elke ster met 1 el ricottamengsel. Bak de hapjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal de hapjes uit de oven. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes erover. Besprenkel met de olie en garneer met een blaadje basilicum. Breng op smaak met versgemalen peper.
Bladerdeeghapje met honing-tijmricotta
Komt alleen tezamen en geniet van de kerstsfeer, van elkaar én van deze luchtige bladerdeeghapjes. Echte kerststerren.
null porties
165 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd met een mesje 16 sterren (per 16 stuks) uit het bladerdeeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit. Leg de bladerdeeg-sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. Meng de ricotta met de honing, tijm, het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom.
Bestrijk elke ster met 1 el ricottamengsel. Bak de hapjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal de hapjes uit de oven. Scheur de ham in stukken en verdeel in roosjes erover. Besprenkel met de olie en garneer met een blaadje basilicum. Breng op smaak met versgemalen peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
½ citroen
250 g ricotta
2 el honing
½ el gedroogde tijm
90 g prosciutto crudo
1 el extra vierge olijfolie
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier