Glutenvrije pastasalade met mozzarella, prosciutto en rucola
Met dit snelle eenpansgerecht bespaar je niet alleen tijd, maar ook afwas. Kun je na je pastasalade lekker nog even de avondzon in. Perfect vooruitzicht, toch?
Aan de slag
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op laag vuur goudbruin. Snijd de tomaten in partjes van 1 cm. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto in stukjes.
Giet de ravioli af en meng in een schaal de tomaten en olie door de nog warme pasta. Schep vervolgens de mozzarella, prosciutto en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de cremaceto.
Glutenvrije pastasalade met mozzarella, prosciutto en rucola
Met dit snelle eenpansgerecht bespaar je niet alleen tijd, maar ook afwas. Kun je na je pastasalade lekker nog even de avondzon in. Perfect vooruitzicht, toch?
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op laag vuur goudbruin. Snijd de tomaten in partjes van 1 cm. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto in stukjes.
Giet de ravioli af en meng in een schaal de tomaten en olie door de nog warme pasta. Schep vervolgens de mozzarella, prosciutto en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de cremaceto.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g glutenvrije ravioli spinazie-ricotta
25 g pijnboompitten
600 g tastytom-trostomaten
220 g mozzarella
90 g prosciutto crudo
2 el extra vierge olijfolie
85 g rucola
1 el cremaceto balsamico