Pastasalade met gegrilde meloen, rauwe ham, peultjes en rucola
Gegrilde meloen in de pastasalade? Wij zeggen doen! Het maakt deze salade heerlijk zomers.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en meng met de balsamicoazijn. Laat staan tot gebruik, schep af en toe om.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de peultjes schuin in de lengte en kook ze de laatste 2 min. mee met de pasta. Giet de pasta en peultjes af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.
Halveer ondertussen de meloen en verwijder met een lepel de pitten. Snijd 1 helft in 6 parten, verwijder de schil. De andere helft gebruik je niet. Verhit de grillpan en gril de meloenparten 3 min. tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat afkoelen.
Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schaaf de kaas. Doe ⅔ van de rucola samen met de helft van de kaas, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de olie in de beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de rucola grof.
Laat de ui uitlekken. Meng de pasta en peultjes met de rucolaolie, ui en de rest van de rucola. Verdeel over een schaal en verdeel de meloen erover. Drapeer de plakken ham erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Pastasalade met gegrilde meloen, rauwe ham, peultjes en rucola
Gegrilde meloen in de pastasalade? Wij zeggen doen! Het maakt deze salade heerlijk zomers.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en meng met de balsamicoazijn. Laat staan tot gebruik, schep af en toe om.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de peultjes schuin in de lengte en kook ze de laatste 2 min. mee met de pasta. Giet de pasta en peultjes af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.
Halveer ondertussen de meloen en verwijder met een lepel de pitten. Snijd 1 helft in 6 parten, verwijder de schil. De andere helft gebruik je niet. Verhit de grillpan en gril de meloenparten 3 min. tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat afkoelen.
Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schaaf de kaas. Doe ⅔ van de rucola samen met de helft van de kaas, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de olie in de beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de rucola grof.
Laat de ui uitlekken. Meng de pasta en peultjes met de rucolaolie, ui en de rest van de rucola. Verdeel over een schaal en verdeel de meloen erover. Drapeer de plakken ham erover en bestrooi met de rest van de kaas.
resttip:
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
4 el balsamicoazijn
300 g fusilli
250 g peultjes
½ cantaloupemeloen
1 citroen
60 g Grana Padano
150 g rucola
6 el olijfolie
70 g prosciutto crudo
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer met hoge beker