Pastasalade met rauwe ham en meloen
Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.
Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.
Pastasalade met rauwe ham en meloen
Meloen met ham, maar dan in een pastasalade! Pluspunt: de pasta is gemaakt van quinoa en dus glutenvrij.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.
Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
227 g Pereg quinoa fusilli
4 el extra vierge olijfolie
80 g AH Excellent Schwarzwalder schinken
25 g verse bieslook
250 g cherrytomaten
450 g gesneden cantaloupe
75 g waterkers
150 g feta
Dit heb je nodig
vergiet