Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola
Italiaanse ravioli met Hollandse rodekool: in dit gerecht vind je best of both worlds.
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de Schwarzwalder schinken in 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier. Doe ondertussen ⅔ van de rucola met de zuivelspread en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus.
Verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Bak de rodekool al omscheppend met peper en zout 7 min. op hoog vuur in het achtergehouden bakvet.
Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rest van de rucola door de rodekool en verdeel over borden. Verdeel de pasta en rucolasaus erover en breek de rauwe ham in stukken erboven.
Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola
Instructievideo - 00:25 min.
Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola
Italiaanse ravioli met Hollandse rodekool: in dit gerecht vind je best of both worlds.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de Schwarzwalder schinken in 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier. Doe ondertussen ⅔ van de rucola met de zuivelspread en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus.
Verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Bak de rodekool al omscheppend met peper en zout 7 min. op hoog vuur in het achtergehouden bakvet.
Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rest van de rucola door de rodekool en verdeel over borden. Verdeel de pasta en rucolasaus erover en breek de rauwe ham in stukken erboven.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
80 g Schwarzwalder schinken
150 g rucola
200 g zuivelspread light
50 ml water
450 g rodekolen
500 g verse ravioli 5 formaggio
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker