Preiplaattaart met prosciutto van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Preiplaattaart met prosciutto van Hugo Kennis

Is het geen plaatje? Deze preiplaattaart van chef Hugo Kennis is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt ook fantastisch!

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat. Snijd rondom lichtjes een rand van 2 cm in het deeg (snijd het deeg niet door), zodat een ‘lijst’ ontstaat. Prik de binnenkant van de lijst 30 keer in met een vork. Bak in het midden van de oven 5-10 min. tot het deeg een beetje opbolt.

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de ricotta met 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het citroenrasp, breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de preien in de lengte en snijd in halve ringen van een ½ cm. Doe in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Dep goed droog. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan of wok op hoog vuur en roerbak de prei 3 min.

Haal het bladerdeeg uit de oven, maar zet de oven niet uit. Druk het opgebolde deeg binnen de lijst met een lepel naar beneden. Verdeel het ricottamengsel binnen de lijst over het deeg en bak ca. 10 min.

Klop ondertussen het ei los. Haal het deeg opnieuw uit de oven (laat de oven aan), verdeel de prei erover en bestrooi met de hazelnoten. Bestrijk de randen met behulp van de bakkwast met het ei, bestrooi met de komijnzaad, zeezout-vlokken en wat peper. Bak de plaattaart nog ca. 5 min. in het midden van de oven tot lichtbruin en gaar.

Haal de plaattaart uit de oven. Verdeel de prosciutto er in mooie roosjes over en bestrooi met de rest van het citroenrasp.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preiplaattaart met prosciutto van Hugo Kennis

Is het geen plaatje? Deze preiplaattaart van chef Hugo Kennis is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt ook fantastisch!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig