Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto
bewaar
bewaar

Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto

Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ham in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet zitten. Voeg de spinazie toe aan het bakvet en laat iets slinken.

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en peper met de ricotta. Laat de artisjokken uitlekken.

Giet de pasta af en spoel lauw onder koud stromend water. Meng met de ricotta en artisjok door de spinazie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de prosciutto.

vegatipLaat de prosciutto di Parma achterwege en vervang de ricotta door cottagecheese.
combinatietipLekker met basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto

Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig