Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto
Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.
Aan de slag
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ham in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet zitten. Voeg de spinazie toe aan het bakvet en laat iets slinken.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en peper met de ricotta. Laat de artisjokken uitlekken.
Giet de pasta af en spoel lauw onder koud stromend water. Meng met de ricotta en artisjok door de spinazie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de prosciutto.
Salade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto
Pakweg 10 minuten. Langer heb je niet nodig om deze heerlijke lunch-pastasalade van orzo, ricotta, spinazie en prosciutto te maken.
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de prosciutto fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ham in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet zitten. Voeg de spinazie toe aan het bakvet en laat iets slinken.
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en peper met de ricotta. Laat de artisjokken uitlekken.
Giet de pasta af en spoel lauw onder koud stromend water. Meng met de ricotta en artisjok door de spinazie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de prosciutto.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g orzo pasta
4 plakjes AH Excellent prosciutto crudo
1 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
½ citroen
100 g ricotta
140 g gemarineerde artisjok in water