Tarte tatin tomaat van Hugo Kennis
Met de ingewonnen kennis van tomatenteler Wim Peter maakte Hugo Kennis deze lekkere hartige tarte tatin. Een echte smaakexplosie!
Aan de slag
Snijd de rode uien in ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 10 min. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Snijd ondertussen de tomaten in de breedte doormidden. Schep het uienmengsel uit de pan en hou apart. Zet de pan terug op het vuur, bestrooi de bodem met de suiker en voeg de balsamicoazijn toe.
Leg de gehalveerde tomaten met de bolle kant naar beneden in de pan, zodat de hele bodem bedekt is. Druk goed aan. Bak 5-10 min. op laag vuur tot de tomaat begint te karamelliseren. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de pan van het vuur. Verdeel het uimengsel over de tomaat. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit ter grootte van de pan. Verdeel het deeg over de pan en vouw de randjes voorzichtig naar binnen om. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Zet de pan in de oven en bak ca. 30 min. tot het deeg gaar en lichtbruin is. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer. Laat de kappertjes uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Frituur ze 30 sec. in de olie, maar pas op: het kan spetteren! Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de tarte tatin uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een bord op de pan en keer de pan om. Verdeel de kappertjes over de tarte tatin en verkruimel de feta erover.
Tarte tatin tomaat van Hugo Kennis
Met de ingewonnen kennis van tomatenteler Wim Peter maakte Hugo Kennis deze lekkere hartige tarte tatin. Een echte smaakexplosie!
bijgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de rode uien in ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 10 min. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Snijd ondertussen de tomaten in de breedte doormidden. Schep het uienmengsel uit de pan en hou apart. Zet de pan terug op het vuur, bestrooi de bodem met de suiker en voeg de balsamicoazijn toe.
Leg de gehalveerde tomaten met de bolle kant naar beneden in de pan, zodat de hele bodem bedekt is. Druk goed aan. Bak 5-10 min. op laag vuur tot de tomaat begint te karamelliseren. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de pan van het vuur. Verdeel het uimengsel over de tomaat. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit ter grootte van de pan. Verdeel het deeg over de pan en vouw de randjes voorzichtig naar binnen om. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Zet de pan in de oven en bak ca. 30 min. tot het deeg gaar en lichtbruin is. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer. Laat de kappertjes uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Frituur ze 30 sec. in de olie, maar pas op: het kan spetteren! Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de tarte tatin uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een bord op de pan en keer de pan om. Verdeel de kappertjes over de tarte tatin en verkruimel de feta erover.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 el extra vierge olijfolie
15 g verse tijm
600 g trostomaten
1 el kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
270 g vers bladerdeeg
500 ml zonnebloemolie
3 el kappertjes
50 g feta
Dit heb je nodig
ovenvaste koekenpan