Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter
Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.
Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter
Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.
Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
80 g jonge bladsla met babyspinazie
2 el groene olijven gevuld met citroen in blik
13 g verse bieslook
270 g rollen vers bladerdeeg
650 g verse zalmfilet
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier