Miniquiches met waterkers en gerookte zalm
bewaar
bewaar

Miniquiches met waterkers en gerookte zalm

Het peperige van de waterkers past perfect bij de gerookte zalm in deze miniquiches.

25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 10 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en steek er met het glas of de uitsteker 12 cirkels (per 12 stuks) uit. Vet de holten van de muffinvorm in met de boter en leg in elke holte een cirkel bladerdeeg.

Verwijder de harde stelen van de takjes waterkers, dunne steeltjes kunnen aan de blaadjes blijven zitten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Hou ¼ van de waterkers apart en pureer de rest met de slagroom, eieren, het citroenrasp en de knoflook met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Scheur de plakjes gerookte zalmfilet in stukjes en verdeel samen met de bosui over de deegbodems. Schenk het waterkersmengsel erop tot aan de rand van het deeg.

Bak de miniquiches ca. 25 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Garneer de quiches met de rest van de waterkers.

vegatipVervang de gerookte zalm door 100 g gerijpte geitenkaas 50+ en verkruimel deze over de deegbodems.
bereidingstipVorm een bal van de resten bladerdeeg, rol opnieuw uit en snijd in reepjes. Bestrijk met wat losgeklopt ei, bestrooi met sesamzaad en zeezout om er een snel hartig hapje van te maken in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Miniquiches met waterkers en gerookte zalm

Het peperige van de waterkers past perfect bij de gerookte zalm in deze miniquiches.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig