Miniquiches met waterkers en gerookte zalm
Het peperige van de waterkers past perfect bij de gerookte zalm in deze miniquiches.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en steek er met het glas of de uitsteker 12 cirkels (per 12 stuks) uit. Vet de holten van de muffinvorm in met de boter en leg in elke holte een cirkel bladerdeeg.
Verwijder de harde stelen van de takjes waterkers, dunne steeltjes kunnen aan de blaadjes blijven zitten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Hou ¼ van de waterkers apart en pureer de rest met de slagroom, eieren, het citroenrasp en de knoflook met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de plakjes gerookte zalmfilet in stukjes en verdeel samen met de bosui over de deegbodems. Schenk het waterkersmengsel erop tot aan de rand van het deeg.
Bak de miniquiches ca. 25 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Garneer de quiches met de rest van de waterkers.
Miniquiches met waterkers en gerookte zalm
Het peperige van de waterkers past perfect bij de gerookte zalm in deze miniquiches.
null porties
170 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en steek er met het glas of de uitsteker 12 cirkels (per 12 stuks) uit. Vet de holten van de muffinvorm in met de boter en leg in elke holte een cirkel bladerdeeg.
Verwijder de harde stelen van de takjes waterkers, dunne steeltjes kunnen aan de blaadjes blijven zitten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Hou ¼ van de waterkers apart en pureer de rest met de slagroom, eieren, het citroenrasp en de knoflook met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de plakjes gerookte zalmfilet in stukjes en verdeel samen met de bosui over de deegbodems. Schenk het waterkersmengsel erop tot aan de rand van het deeg.
Bak de miniquiches ca. 25 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Garneer de quiches met de rest van de waterkers.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
1 el ongezouten roomboter
75 g waterkers
½ citroen
2 bosuitjes
100 ml verse slagroom
2 middelgrote eieren
1 teen knoflook
100 g gerookte zalmfilet
Dit heb je nodig
bakring (Ø 8 cm)
muffinvorm met 12 holtes
staafmixer