Cranberrysaus
Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.
Cranberrysaus
Instructievideo - 00:34 min.
Cranberrysaus
Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.
bijgerecht
null porties
105 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.
combinatietip:
bereidingstip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 perssinaasappel
100 g donkere basterdsuiker
75 ml rode port
3 kruidnagels
250 g diepvries cranberry's
1 kaneelstokje
½ tl zout