Cranberrysaus
bewaar
bewaar

Cranberrysaus

Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.

10 min. bereiden / 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.

Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.

combinatietipLekker bij rundvlees en wild, maar bijvoorbeeld ook bij yoghurt of kaas. Hiermee is het recept niet meer lactosevrij.
bereidingstipDeze saus wordt dikker naarmate hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat water toe en verwarm een beetje voor serveren.
bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Cranberrysaus

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cranberrysaus

Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig