Hertenbiefstuk met cranberrysaus
Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept.
Aan de slag
Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, -sap, de suiker, port, cranberry’s, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de hertenbiefstuk met de saus.
Hertenbiefstuk met cranberrysaus
Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, -sap, de suiker, port, cranberry’s, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de hertenbiefstuk met de saus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g hertenbiefstukken
1 sinaasappel
100 g rietsuiker
75 ml rode port
250 g diepvries cranberry’s
3 takjes verse tijm
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie