Hazenrugfilet met cranberrysaus
Dit is wild zoals wild bedoeld is.
Aan de slag
Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken. Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin. Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.
Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort. Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Dit is wild zoals wild bedoeld is.
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken. Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin. Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.
Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort. Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml rode port
50 g kristalsuiker
250 g verse cranberry's
4 hazenrugfilets
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
ovenschaal