Hazenrugfilet met zuurkool
Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten.
Aan de slag
Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.
Hazenrugfilet met zuurkool
Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten.
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool naturel
50 ml kraanwater
2 tl karwijzaad
3½ el appelstroop
4 hazenrugfilets van de vakslager
60 g ongezouten roomboter
250 ml stevige rode wijn
1 gedroogde laurierblaadjes
4 jeneverbessen
Dit heb je nodig
aluminiumfolie