Hertenbiefstuk met portsaus
Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.
Aan de slag
Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.
Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.
Hertenbiefstuk met portsaus
Instructievideo - 02:08 min.
Hertenbiefstuk met portsaus
Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.
Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 hertenbiefstukken
380 ml gevogeltefond
150 ml tawny port
250 g diepvries kersen
3 takjes verse tijm
25 g ongezouten roomboter