Hertenbiefstuk met portsaus
bewaar
bewaar

Hertenbiefstuk met portsaus

Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.

20 min. bereiden / 5 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.

Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.

variatietipIn plaats van gevogeltefond kun je ook wildfond gebruiken.

Hertenbiefstuk met portsaus

Instructievideo - 02:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hertenbiefstuk met portsaus

Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig