Hertenbiefstuk in rode-portsaus
Wil je eens goed uitpakken? In dit gerecht zitten zóveel smaken, daar wordt iedereen stil van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en halveer de uien. Snijd de sinaasappel in plakjes.
Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, de tijm en de peper naar smaak in. Leg de uien in de braadslede met de snijkant naar beneden. Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien. Schuif de braadslede in de oven. Laat het wildfond en de ui in 25-35 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met peper en eventueel wat zout.
Bak de hertenbiefstukken in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur voor 2-3 min per kant bruin (ze mogen nog rood zijn van binnen). Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord. Schenk de port en de rest van het fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus. Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven. Laat de hertenbiefstukken in 4-5 min. per kant rosè worden.
Snijd de hertenbiefstukken in plakken en leg die op warme borden. Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Hertenbiefstuk in rode-portsaus
Wil je eens goed uitpakken? In dit gerecht zitten zóveel smaken, daar wordt iedereen stil van.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en halveer de uien. Snijd de sinaasappel in plakjes.
Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, de tijm en de peper naar smaak in. Leg de uien in de braadslede met de snijkant naar beneden. Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien. Schuif de braadslede in de oven. Laat het wildfond en de ui in 25-35 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met peper en eventueel wat zout.
Bak de hertenbiefstukken in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur voor 2-3 min per kant bruin (ze mogen nog rood zijn van binnen). Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord. Schenk de port en de rest van het fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus. Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven. Laat de hertenbiefstukken in 4-5 min. per kant rosè worden.
Snijd de hertenbiefstukken in plakken en leg die op warme borden. Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
variatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 uien
4 medium handsinaasappels
150 g ongezouten roomboter
100 g kristalsuiker
2 el verse tijmblaadjes
380 ml wildfond
8 hertenbiefstukken
200 ml rode port
75 g veldsla